20-05-14

How to: striping tape

Striping tape is dunne tape speciaal voor nail arts. Je kan erg leuke en grappige nail arts met striping tape maken, en ik ga jullie laten zien hoe.

Wat heb je nodig?
  • Een felle kleur nagellak (Tart Deco, Essie)
  • Een donkere kleur nagellak (Here's My Number, Essence)
  • Striping tape (Nail art setje, Maybelline)
  • Een schaar

Lak je nagels in de felle kleur die je gekozen hebt. Ik heb Tart Deco van Essie gebruikt. Zorg dat de kleur helemaal dekt en droog is voordat je verder gaat.Neem dan de stiping tape en de schaar. Knip stukjes tape van ongeveer twee centimeter lang en plak deze op een leuke manier op je nagels. Je kan kiezen om ze keurig in rijtjes te leggen, maar je kan ze ook scheef over elkaar heen leggen. Doe wat je leuk vindt!Als alle tape goed op je nagels zit, pak je de donkere kleur nagellak. Lak deze gewoon over de eerste kleur en de tape op je nagels heen. Nadat je de donkere kleur nagellak aangebracht hebt, moet je gelijk de tape eraf halen. Als je daarmee wacht totdat de nagellak droog is, trek je misschien ook stukjes nagellak mee.
Let erop dat als je verschillende stukjes tape over elkaar heen gelegd hebt, je als eerste het bovenste stukje van je nagel af trekt. Werk zo naar het onderste tapestukje toe. Als je begint met de onderste, verpest je de nail art waarschijnlijk.Nu kan je nog een topcoat toevoegen als je dat wilt. Ik gebruikte een liquid sand lakje dus ik gebruik geen topcoat. Deze zou het liquid sand effect verpesten. 

De striping tape geeft een mooi en strak resultaat, veel netter dan als je streepjes met een nail art kwastje had gemaakt.


Hier zijn nog twee nail art ideeën met striping tape. Voor de nail art links maak je eerst een regenboog ombré effect. Daar leg je de striping tape op en dan lak je er een zwarte lak overheen. Haal de striping tape weg en je bent klaar!

Rechts zie je iets wat je ook kan doen met striping tape. Je hoeft het niet per sé te gebruiken als iets waardoor je de achtergrondkleur weer ziet. Je kan de striping tape ook gewoon op je nagels laten zitten als decoratie. Ook leuk!

Hopelijk hebben jullie hier iets van geleerd!
Liefs, Isabel.

2 opmerkingen:

  1. ik ben echt een kluns met striping tape, maar het resultaat mag er duidelijk wezen bij jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. waar haal je die tape voor op je nagels??

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze allemaal!