06-06-14

Moelleuxtaart

Eén van mijn favoriete nagerechten is moelleux. Dit is een warme chocoladecake waar 
vloeibare chocolade in zit. Zo lekker! Meestal maak je moelleux in kleine vormpjes, maar je 
kan er natuurlijk ook een grote taart van maken. Het recept voor zo'n moelleuxtaart deel ik 
hier met jullie!



























Ingrediënten:
         - vijf eieren
         - 90 gram suiker
         - 90 gram bloem
         - 210 gram boter
         - 300 gram chocola

Ja, je leest het goed. Driehonderd gram chocola. Het is behoorlijk veel, maar je krijgt ook 
een best grote taart en hij is erg machtig. 



Voor de eerste stap heb je de vijf eieren nodig. De dooiers moeten gesplitst worden van
het eiwit. Neem twee schalen, en gebruik de ene voor de dooiers en de andere voor het 

eiwit. 
Er mag echt geen eigeel bij het eiwit komen, dan zijn ze niet goed meer op te kloppen. 

Als de eieren gesplitst zijn, zet je de bak met eiwit even opzij. Zo weet je zeker dat er geen andere ingrediënten bij kunnen komen. 



Pak de kom met de eidooiers en doe daar alle suiker bij. Mix dit goed, dit kan met de mixer
of gewoon met de hand. 



Smelt de boter en schenk deze bij het mixje van suiker en ei. Ook dit moet je goed door
mixen.



Pak het bloem en doe deze bij het mengsel. Smelt ook de chocolade en schenk deze bij de 
rest van het beslag. Mix nu alles en dan is het eerste deel klaar!




Maak de mixer (als je deze gebruikt hebt) goed schoon en vetvrij voordat je het eiwit gaat kloppen. Doe je dit niet, dan zal het eiwit niet goed stijf worden. Klop het eiwit totdat heb behoorlijk stevig geworden is. 

Voeg het dan in kleine delen toe aan het chocolademengsel. Roer dit voorzichtig door. Niet mixen, want dan mix je alle luchtigheid er weer uit, en dat wil je niet! 




Giet de uiteindelijke mix in een met boter ingevette oven. Zorg dat de oven voorverwarmd 
is op 180 graden. Zet de moelleuxtaart zo'n 15-20 minuten in de oven.


Na vijftien minuten ziet de taart er zo uit. Hij is nog behoorlijk vloeibaar, maar dat vind ik eigenlijk wel lekker. Plakjes snijden kan niet echt. Ik heb een bakje gepakt en met een lepel wat moelleux er in geschept. Hij smaakte erg goed!







Zo zag de taart er na het opscheppen uit. Niet erg aantrekkelijk, maar wel erg lekker.

Aangezien de taart wel erg vloeibaar was, heb ik hem er laten nog eventjes in de oven gezet. Niet lang, gewoon een paar minuutjes. Hierdoor werd hij toch wat steviger en makkelijker te eten.

Ik vind dit een erg lekker recept! Het kost ongeveer twintig minuten om de taart te maken, en daarna moet hij dus nog in de oven en een klein beetje afkoelen. Van het begin tot het einde heb je na ongeveer drie kwartier de taart, klaar om van te eten. Het is het lekkerst om dan ook gelijk te beginnen, want warm smaakt de moelleuxtaart het beste.

Liefs, Isabel.

4 opmerkingen:

Ik vind het altijd leuk als je een reactie achterlaat, ik lees ze allemaal!